Sa dëme ka shkaktuar Covid-19 në qytetet e mëdha perëndimore?

2020-07-04T17:22:00+02:004 Korrik, 2020 17:22|Kategoritë: BE, Përreth|

Deri vonë, qytetet e mëdha të botës ishin të pandalshme. Çdo vit, qytete si Nju Jorku, Londra dhe Parisi pasuroheshin dhe populloheshin gjithnjë e më tepër. Që nga fillimi i shekul ...

Thellimi i krizës globale të punësimit, 400 mln vende të humbura në tremujorin e dytë

2020-07-02T15:11:55+02:002 Korrik, 2020 15:11|Kategoritë: Bota, Përreth|

Perspektiva për tregun global të punës në gjysmën e dytë të vitit 2020 është “shumë e pasigurt” dhe parashikimi i rikuperimit nuk do të jetë i mjaftueshëm që punësimi të kthehet në ...

Kroacia vendos karantinë 14-ditore për katër vende nga Ballkani, përfshihet edhe Kosova

2020-06-25T14:14:59+02:0025 Qershor, 2020 14:14|Kategoritë: BE, Rajoni|

Kroacia ka vendosur përsëri karantinë për vizitorët nga katër fqinjët e saj nga Ballkani pas një vale të dytë të koronavirusit në rajon. Udhëtarët nga Bosnja, Serbia, Kosova dhe Ma ...

Vendet më të mira për të punuar e për të bërë biznes

2020-06-19T18:06:29+02:0020 Qershor, 2020 12:03|Kategoritë: BE, Përreth|

Ndërkohë që vendet e mëdha luftojnë për dominimin ekonomik, kombet më të vogla mund të jenë në të vërtetë vende më efektive për njerëzit për të punuar dhe për të bërë biznes – sipa ...

Europa rihap kufijtë/Franca, Belgjika, Greqia heqin kufizimet, disa vende duhet të presin edhe pak

2020-06-15T11:15:50+02:0015 Qershor, 2020 11:15|Kategoritë: BE, Përreth|

Ndërsa vendet europiane po dalin nga bllokimi i Covid-19, duke hequr kufizimet e udhëtimit për të ringjallur industritë e tyre turistike, Bashkimi Europian ka synuar që të koordino ...

Gratë që kërkojnë punë kanë përgatitje më të lartë universitare sesa burrat

2020-06-09T16:14:33+02:009 Qershor, 2020 16:14|Kategoritë: Përreth, Rajoni|

Gjatë këtij viti në Kosovë në kërkim të punës janë regjistruar rreth 38 mijë qytetarë, ku 60 për qind e tyre janë të pashkolluar. Instituti për Studime të Avancuara GAP, përmes rap ...

Vdekshmëria nga Covid 19, më e ulëta nga katër pandemitë më të mëdha të shekullit

2020-06-04T23:01:42+02:005 Qershor, 2020 10:00|Kategoritë: Bota, Përreth|

Pandemia Covid-19 e ka ndikuar negativisht ekonominë globale më shumë se çdo njëra nga pandemitë e 100 viteve të fundit edhe pse shkallën e vdekshmërisë për banorë e ka më të ulëtë ...

Shtëpia e Adolf Hitlerit do të “neutralizohet” thotë Austria

2020-06-03T22:51:45+02:003 Qershor, 2020 22:50|Kategoritë: Bota, Kulturë|

Austria ka zbuluar planet për të "neutralizuar" ndërtesën ku lindi diktatori gjerman nazist Adolf Hitler, duke e kthyer atë në një stacion policie. Qeveria e bleu ndërtesën në vit ...