70 % e bizneseve shqiptare thonë se nuk iu duhet kredia në banka, marrin hua alternative

2019-10-25T10:21:24+02:0025 October, 2019 10:19|Categories: Para, Tregje|

Ngadalësimi i kredisë për ekonominë është shtyrë më së shumti vitet e fundit nga kërkesa e vakët e biznesit, se sa nga kushtet më të shtrënguara të bankave për të dhënë hua. Banka ...

Kartëmonedhat e reja, si të dalloni elementet e sigurisë së prerjeve 200 dhe 5,000 lekë

2019-10-01T20:50:32+02:001 October, 2019 12:00|Categories: Para, Tregje|

Prej disa ditësh, të gjithëve mund të na qëllojë që të marrim në duar kartëmonedhat e reja që janë hedhur në qarkullim prej 200 dhe 5,000 lekë. Këto janë të parat që po hidhen në q ...

Eurostat: Shqipëria me shpenzimet më të larta për ushqime në Europë, sa një e treta e prodhimit kombëtar

2018-05-02T13:47:14+02:002 May, 2018 13:47|Categories: Para, Tregje|

Shqipëria është vendi që harxhon më shumë për t’u ushqyer në krahasim me atë që prodhon ekonomia kombëtare për një vit. Sipas të dhënave të publikuara në tabelat e Eurostat, Shqipë ...

BSH: Rënia e euros ka shtuar rreziqet për bankat, i ka ulur për individët që kanë hua në euro; Kredia për shtëpi nuk është rritur

2018-04-26T16:12:55+02:0026 April, 2018 16:12|Categories: Para, Tregje|

Sistemi bankar ka shfaqur zhvillime pozitive gjatë vitit të kaluar, si ulje e kredive me probleme, rënie e huasë në lekë, përforcim i tendencës së kursimeve të individëve në gjysmë ...

Shqipëria me të ardhurat më të ulëta në Europë, por ndër vendet me borxhin më të lartë

2018-04-24T09:40:00+02:0024 April, 2018 9:40|Categories: Para, Tregje|

Shqipëria ka rendimentin për mbledhjen e të ardhurave më të ulëtin në Europë, por kjo nuk e ka penguar që të rrisë vazhdimisht borxhin publik, në nivelin më të lartë në rajon, por ...

Bankat shtrëngojnë kushtet për bizneset dhe individët, pritet rritje interesash

2018-04-20T15:40:14+02:0020 April, 2018 15:40|Categories: Para, Tregje|

Nëse doni të merrni hua në një bankë do ta keni më të vështirë, pasi bankat do ju kërkojnë më shumë “llogari” për të ardhurat dhe do vënë më shumë kushte për kolateralin. Rezultate ...

Go to Top