Raporti i DASH për Shqipërinë: Korrupsion i lartë, favorizohen bizneset me lidhje politike, problem edhe PPP-të /monitor.al

2018-07-31T15:47:17+02:0031 Korrik, 2018 15:46|Kategoritë: Investime, Para|

Departmenti Amerikan i Shtetit (DASH) ka publikuar raportin e pritur për klimën e investimeve për Shqipërinë për vitin 2018, që edhe këtë vit është tepër i ashpër. Në të mbizotëroj ...

Marrëveshja rajonale për investimet, si do tërhiqen milionat

2018-05-15T10:54:08+02:0015 Maj, 2018 10:54|Kategoritë: Investime, Para|

Në fundin e javës së kaluar gjashte vendet e Rajonit (Shqipëria, Kosova, Bosnja, Serbia, Mali i Zi dhe Maqedonia) të përfaqësuar nga Ministrat e Ekonomisë firmosen marrëveshjen e p ...

Makinat luksoze, hyjnë në fuqi rregullat e reja, do paguajnë 19 milionë lekë më shumë taksa

2018-05-15T10:29:03+02:0015 Maj, 2018 10:29|Kategoritë: Para, Taksa|

Makinat e luksit me kapacitet 6+1, që kushtojnë më shumë se 5 milionë lekë, nuk do të mund të shpëtojnë dot taksës së luksit. Ka hyrë në fuqi udhëzimi i Ministrisë së Financave dhe ...

Eurostat: Shqipëria me shpenzimet më të larta për ushqime në Europë, sa një e treta e prodhimit kombëtar

2018-05-02T13:47:14+02:002 Maj, 2018 13:47|Kategoritë: Para, Tregje|

Shqipëria është vendi që harxhon më shumë për t’u ushqyer në krahasim me atë që prodhon ekonomia kombëtare për një vit. Sipas të dhënave të publikuara në tabelat e Eurostat, Shqipë ...

Rama: Do rritet tavani për bizneset e vogla nga 8 në 10 milionë lekë

2018-04-27T12:41:35+02:0027 Prill, 2018 12:41|Kategoritë: Para, Taksa|

Kur ende debati për futjen në Tatimin mbi Vlerën e Shtuar tek biznesi me xhiro mbi 2 milionë lekë është në kulmin e tij, qeveria ka vendosur të bëjë një tjetër ndryshim  Kryeminist ...

BSH: Rënia e euros ka shtuar rreziqet për bankat, i ka ulur për individët që kanë hua në euro; Kredia për shtëpi nuk është rritur

2018-04-26T16:12:55+02:0026 Prill, 2018 16:12|Kategoritë: Para, Tregje|

Sistemi bankar ka shfaqur zhvillime pozitive gjatë vitit të kaluar, si ulje e kredive me probleme, rënie e huasë në lekë, përforcim i tendencës së kursimeve të individëve në gjysmë ...

BSH: Të ardhurat e familjeve shënuan rënie në 6-mujorin e dytë 2017

2018-04-26T16:05:13+02:0026 Prill, 2018 16:05|Kategoritë: Para, Taksa|

Niveli i të ardhurave të familjeve shqiptare ka shënuar rënie gjatë gjashtëmujorit, ndërsa niveli i shpenzimeve ka vijuar prirjen rritëse, duke rezultuar në ngushtim të balancës fi ...

Shqipëria me të ardhurat më të ulëta në Europë, por ndër vendet me borxhin më të lartë

2018-04-24T09:40:00+02:0024 Prill, 2018 9:40|Kategoritë: Para, Tregje|

Shqipëria ka rendimentin për mbledhjen e të ardhurave më të ulëtin në Europë, por kjo nuk e ka penguar që të rrisë vazhdimisht borxhin publik, në nivelin më të lartë në rajon, por ...

Bankat shtrëngojnë kushtet për bizneset dhe individët, pritet rritje interesash

2018-04-20T15:40:14+02:0020 Prill, 2018 15:40|Kategoritë: Para, Tregje|

Nëse doni të merrni hua në një bankë do ta keni më të vështirë, pasi bankat do ju kërkojnë më shumë “llogari” për të ardhurat dhe do vënë më shumë kushte për kolateralin. Rezultate ...