About Deada Hyka

This author has not yet filled in any details.
So far Deada Hyka has created 153 blog entries.

Të darkosh me fëmijët i ndihmon ata të jenë nxënës më të mirë në shkollë

2020-01-24T13:07:19+02:0024 Janar, 2020 13:05|Kategoritë: Jetë|

Darka është një kohë e rëndësishme e ditës për të mbledhur familjen. Të darkoni me fëmijët i ndihmon ata të performojnë më mirë në shkollë, veçanërisht në matematikë. Këtë fakt e ...

Familjet shqiptare, shpenzimet më të larta për t’u ushqyer në Europë; Kuksianët po bëjnë pazar në Prizren

2020-01-24T12:55:21+02:0024 Janar, 2020 12:55|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Familjet shqiptare shpenzojnë më shumë për t’u ushqyer jo vetëm në raport me gjithë vendet e tjera të Europës, por edhe me rajonin. Mesatarisht, 44% e shpenzimeve shkojnë për ushqi ...

Në 2020-n Shqipëria dhe Maqedonia më të ndoturat në Europë

2020-01-23T12:07:37+02:0023 Janar, 2020 12:07|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Cilësia e ajrit, ujit dhe tokës ku jetojmë, pa diskutim që janë një përcaktues i rëndësishëm i cilësisë së jetës që ne bëjmë. Për fat të keq viti 2020 pritet të jetë sërish i zymtë ...

Cilat janë vendet më të mira në botë për shopping..?

2020-01-22T12:12:15+02:0022 Janar, 2020 12:08|Kategoritë: Jetë, Vende|

Pushimet nuk quhen asnjëherë të plota pa bërë pak shopping. Nëse doni ta mbushni hapësirën boshe të gardërobës suaj me veshje të modës, vendet më të mira për ta bërë këtë jua para ...

Drafti i ri, pas tërmetit, do të kontrollohen të gjitha objektet, që kanë mbi 50 vjet që janë ndërtuar

2020-01-22T11:55:30+02:0022 Janar, 2020 11:55|Kategoritë: Jetë, Komunitet|

Objektet që janë ndërtuar prej më shumë sesa 50 vitesh do i nënshtrohen një procesi të hollësishëm të auditimit teknik, për t’u parë nëse ato plotësojnë kërkesat minimale të rezist ...

Sërish leje për hotele e fshatra turistikë në Gjirin e Lalëzit

2020-01-21T14:19:00+02:0021 Janar, 2020 14:19|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Këshilli Kombëtar i territorit (KKT) në mbledhjen e fundit ka miratuar leje të shumta ndërtimi dhe zhvillimi, ku mbizotërojnë lejet për hotele e fshatra turistikë. KKt ka vendosur ...

Gati vendimi për planet vendore, si do të ndërtohen zonat e reja, ku do të jetojnë të prekurit nga tërmeti

2020-01-21T11:01:00+02:0021 Janar, 2020 11:01|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Qeveria ka miratuar rregullat dhe procedurën e përshpejtuar për hartimin dhe miratimin e planit të detyruar vendor, si dhe procedura e miratimit të lejeve të zhvillimit dhe lejeve ...

Bizneset që trajnojnë punonjës, qeveria financon pagat dhe sigurimet për 4 muaj

2020-01-17T12:42:37+02:0017 Janar, 2020 12:42|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Qeveria do të financojë për katër muaj pagën minimale dhe sigurimet shoqërore për punëkërkuesit në procesin e trajnimit. Më këtë vendim punëdhënësit do të lehtësohen së paku nga ko ...

Shqiptarët, të fundit për shpenzime për restorante dhe hotele

2020-01-17T10:58:18+02:0017 Janar, 2020 10:58|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Për një vend si Shqipëria, me të ardhura të ulëta, sigurisht që shpenzimet për restorante dhe hotele do të kenë një peshë shumë më të ulët në totalin e shpenzimeve krahasuar me Eur ...

Anketa/ 51 përqind e shqiptarëve (në Shqipëri dhe Kosovë) janë të pakënaqur nga puna e tyre

2020-01-16T14:49:44+02:0016 Janar, 2020 14:49|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Sipas një sondazhi të fundit mbi nivelin e kënaqësisë dhe angazhimit në punë, 51 përqind shqiptarë (në Shqipëri dhe Kosovë) janë të pakënaqur nga puna e tyre, 9 përqind shumë të pa ...