Si t’i bëjmë gjërat2018-03-01T13:50:38+01:00

Këshilla për ata që punojnë nga shtëpia me fëmijët ‘nëpër këmbë’

8 Prill, 2020 15:14|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Të punosh nga shtëpia është e lehtë të thuhet, por jo gjithnjë e thjeshtë për t’u bërë – për të gjithë ata që kanë ndryshuar papritur zakonet e të punuarit – muret e shtëpisë janë ...

OBSH publikon udhëzimet e reja, 7 shërbimet e tjera shëndetësore që nuk duhet të neglizhohen në kohën e Covid

1 Prill, 2020 11:14|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Pandemia COVID-19 po shtrëngon sistemet shëndetësore në të gjithë botën. Kërkesa në rritje të shpejtë për institucionet shëndetësore dhe punonjësit e kujdesit shëndetësor kërcënon ...

OBSH nxjerr udhëzuesin, si të ushqeheni në periudhën e karantinës dhe si të bëni blerje

30 Mars, 2020 10:00|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Duke e vlerësuar stilin e jetesës si një mjet të fortë të luftës anti covid, Organizata Botërore Shëndetësisë nxori një udhëzues se si njerëzit duhet te ushqehen në ditët e karanti ...

Anti Covid-19, 6 udhëzimet e reja të OBSH-së që vlejnë edhe për Shqipërinë

26 Mars, 2020 15:45|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Organizata Botërore e Shëndetësie përditësoi mbrëmë udhëzimet për vendet e prekura nga Koronavirusi, të cilat Shqipëria është e detyruar ti zbatojë. Sipas OBSH-së masat bllokuese p ...

Gjashtë këshilla për të punuar në mënyrë të suksesshme nga shtëpia në kohën e koronavirusit

23 Mars, 2020 15:35|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Shumë biznese po u kërkojnë punonjësve që të punojnë nga shtëpia, si pasojë e përhapjes së virusit COVID-19, por a mund të jenë ata po njësoj produktivë? Ka disa strategji për të p ...

Karantina, si po ndryshojnë blerjet e shqiptarëve, nga peshoret, tek lojërat elektronike

20 Mars, 2020 15:14|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Vendosja e detyrueshme e karantinës për popullsinë, ku të gjithë duhet të qëndrojnë brenda banesave dhe të dalin vetëm me arsye që lidhen me furnizimin me ushqime apo farmaci ka bë ...

Koronavirusi, 4 sjellje të rëndësishme për t’u respektuar

17 Mars, 2020 11:13|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Mos harroni se ka disa shkaktarë të sëmundjeve respiratore dhe Koronavirusi i ri mund të jetë njëri prej tyre. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale këshillon të gjithë qy ...

Shtatë arsyet pse njerëzit e zgjuar dhe punëtorë nuk bëhen të suksesshëm

3 Mars, 2020 18:24|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Është krijuar ideja se njerëzit e zgjuar dhe që punojnë fortë arrijnë gjithmonë suksesin e dëshiruar. A e kujtoni kohën kur ishit në shkollë të mesme? Me siguri iu kujtohet ai pers ...

Frika nga koronavirus mund të na mësojë një mënyrë më të mirë se si të punojmë

3 Mars, 2020 13:30|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Nga shqetësimi i madh tek mundësia e madhe. Situata e jashtëzakonshme e shkaktuar prej koronavirusit në nivel botëror, po përshpejton, pak a shumë në mënyrë të pavetëdijshme – proc ...

Edhe truri duhet të ushqehet; Çfarë të hani që të jeni produktivë

29 Janar, 2020 12:00|Kategoritë: Si t'i bëjmë gjërat, Uncategorized|

Truri është një organ i uritur, qelizat e tij kërkojnë dy herë më shumë energji se çdo organ tjetër i trupit. Në mënyrë që ai të funksionojë mirë, ky nivel energjie duhet të mbahe ...