Në shtëpi në karantinë, shqiptarët shpenzuan 54 milionë euro më pak në bare e restorante në T2

2020-09-22T12:28:20+02:0022 Shtator, 2020 12:28|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Baret e restorantet ishin të mbyllura për gati tre muaj, nga mesi i marsit deri në mesin e muajit maj, duke i detyruar shqiptarët të heqin dorë nga një ritual i përditshëm. Teksa k ...

Bumi i apartamenteve luksoze, kush po i blen, a ia vlen të investosh

2020-09-22T12:11:45+02:0022 Shtator, 2020 10:12|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Çfarë po ndodh me tregun e apartamenteve dhe vilave të shtrenjta, që kushtojnë deri në 4 mijë euro/m2. Pse po rritet oferta dhe kush po blen. A ia vlen të investosh në blerjen e n ...

Eurostat: Tirana nga qytetet me ajrin më të ndotur të Europës, ja sëmundjet që nxiten

2020-09-21T11:26:34+02:0021 Shtator, 2020 15:22|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Tirana u rendit ndër vendet me ndotjen më të lartë ajrit në Europë më 2017 sipas të dhënave të Eurostat, në librin rajonal vjetor publikuar së fundmi. Siç shihet edhe në hartën bas ...

Bilanci i shifrave, si u fundos ekonomia shqiptare me dy muaj karantinë

2020-09-21T11:17:41+02:0021 Shtator, 2020 11:17|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Në mars të këtij viti, e gjithë bota hyri në një territor të pashkelur më parë. Shpërthimi i një virusi të panjohur dhe vdekshmëria e lartë e tij në zonën e Lombardisë së Italisë b ...

Baret, restorantet, hotelet dhe fabrikat shkurtuan stafet me 13-32% për shkak të pandemisë

2020-09-17T13:50:24+02:0017 Shtator, 2020 13:50|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Baret, restorantet, hotelet, fabrikat ishin linjat që shkarkuan më shumë punonjës nga puna për shkak të pandemisë në tremujorin e dytë të vitit. Kufizimet e lëvizjeve u shtrinë për ...

Zbuloni se në cilat punë shqiptarët punojnë me orë më të zgjatura; Administrata më me fat

2020-09-16T10:26:55+02:0016 Shtator, 2020 10:26|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Në disa sektorë punonjësit shfrytëzohen në punë me shumë se përcaktimet në kodin e punës, pa përfituar shpërblime për orët shtesë. Sipas të dhënave të INSTAT punonjësit e tregtisë, ...

50 mijë persona dolën të papunë në 6-mujorin e parë, por papunësia nuk u rrit?! Mbi 80% e tyre u klasifikuan si “joaktivë”

2020-09-14T10:42:14+02:0014 Shtator, 2020 10:42|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Numri i të punësuarve në vend në fund të 6-mujorit të parë 2020 ra me 50 mijë persona në raport me fundin e 2019-s, sipas të dhënave të Anketës së Forcave të Punës së INSTAT, me nj ...

509 hektarë pyje u “zhdukën” gjatë 5 viteve të fundit

2020-09-10T10:27:52+02:0010 Shtator, 2020 10:22|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Shqipëria është një vend i pasur me pyje e kullota, por sipërfaqja e tyre po ulet, si rrjedhojë e dukurive natyrore, shfrytëzimit pa kriter, apo edhe zjarreve. Në  vitin 2019,  fo ...

Viti i tërmetit ishte “i begatë” për sigurimet: Fitimet u rritën, tregu arrin në 2.32% të PBB-së

2020-09-09T10:55:21+02:009 Shtator, 2020 10:55|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Vitin e kaluar, tregu i sigurimeve në Shqipëri u përball me fatkeqësi natyrore të paprecedenta që nga ekzistenca e tij. Por, megjithë tërmetet dhe një rritje modeste me 4% të prime ...

Blerjet me kartë arritën në 210 milionë euro vitin e kaluar. Por përbëjnë vetëm 11% të veprimeve

2020-09-08T10:04:13+02:008 Shtator, 2020 10:04|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Shqiptarët vazhdojnë ta përdorin kartën bankare kryesisht për të tërhequr pagën nga bankomatet. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se tërheqjet e parasë cash dominojnë, me m ...