Po, të gjithë e dimë: Shefat e këqinj ekzistojnë.

Çdokush mund të ketë pasur fatin e keq të përballet me një të tillë.

Nëse aktualisht gjendeni në këtë situatë, më poshtë do të lexoni tri gjëra që ju duhet të bëni:

1.Përmirësoni performancën tuaj të punës për të parë nëse ajo përmirëson marrëdhëniet tuaja. Ju nuk mund të ndryshoni dikë, por ndonjëherë ju mund të ndikoni një marrëdhënie pune në qoftë se përmirësoni performancën tuaj të punës.

2. Po nëse ju keni një bos të keq që ndryshon kohën që shpenzoni për të shkuar në drekë? Ai e bën këtë. A është kjo e drejtë? A është dicka e mirë? A është e duhur? Ndoshta jo, por kjo është padyshim një pasojë e të qënit punonjës. Bëni punën tuaj. Ndoshta ju nuk keni një shef të keq, ndoshta ju jeni një punonjës i keq. Nuk është dicka e këndshme për të dëgjuar, por që padyshim ka pasur raste kur problemi në punë nuk ka qënë menaxheri juaj, por vetë ju.

3.Kthejeni zhgënjimin në ‘ushqim’

Harrojni thashethemet dhe ankesat, ato nuk ju cojnë askund. Nëse shefi juaj e zhvendos pushimin e drekës nga koha e pushimit kolegëve tuaj si një lloj dënimi pasive agresiv, rishkruani atë që ai/ajo po thotë me të vërtetë.

4.Shmangni përgjigjet negative

Nëse shefi juaj bën diçka joprofesionale, sin ë rast se ju bërtet apo fajëson për diçka që nuk e keni bërë, tregohuni personi më më I matur. Ruani profesionalizmin dhe mos lejoni të përfshiheni nga emocionet. Nëse shefi juaj po vepron si një fëmijë, ju bëni rolin e të rriturit!