New York si Atlantis në më pak se 200 vjet mund të përmbytet nga ujërat nëse klima do të vazhdojë të ndryshojë me temperatura në rritje. Kjo nuk do të ndodhë në vetëm një ditë dhe një natë, siç tregohet në mitin e ishullit legjendar ‘përtej Shtyllave të Herkulit ‘, por një proces gradual i lidhur me rritje të nivelit të detit të shkaktuar nga ndryshimet klimatike dhe shkrirja e akullnajave. Pra, – sipas parashikimeve të organizatës ‘Climate Central’ publikuar në Science, Manhatan dhe një pjes ë e mirë e Brooklyn të Queens-ave, do të zhduken nën ujë Brenda vitit 2200.
Ngrohja globale që po shkakton shkrirjen e akullnajave në fakt mund të rezultojë në rritjen e ujërave për më shumë se gjashtë metra. Për një qytet si Nju Jork, ndërtuar mbi nivelin e detit, është një fenomen që mund të jetë fatal. Sipas hartës së publikuar në shkencë, në detaje zonat më të rrezikuara dhe në rrezik për të qenë nën kërcënim të parat pjesët jugore të Manhattan, Ëilliamsburg (Brooklyn), Long Island City (Queens), pjesa më e madhe e Bronx dhe ishulli Staten Island së bashku m,e ishujt e tjerë të gjirit të Manhatan, përfshirë atë në të cilin ndodhet Statuja e Lirisë.
Rrezikojnë të përpihen nga ujërat gjatë 200 viteve të ardhshme edhe zonat e tre aeroporteve kryesore në New York JFK, Neëark dhe La Guardia. Ndërsa Coney Island do të reduktohet në një grumbull rëre. Ka të ngjarë të kursehet pjesa perëndimore e Harlem, por jo alo lindore. Një skenar apokaliptik, që do të ketë një ndikim të madh demografik, me miliona njerëz të detyruar të braktisin gradualisht zonat që sot janë më të mbipopulluara dhe të lëvizin në drejtim të zonave më të sigurta nga efektet katastrofike të ndryshimeve të klimës.