Mjalt i papërpunuar është një ushqim krejtësisht natyral, i shijshëm dhe i pasur në element ushqyes. Këtu janë pesë mënyra përmes së cilave mjalti mund të përmirësojë shëndetin:

1.Lufton kundra alergjive. Kjo mund të vijë për shkak të faktit se mjalti i papërpunuar forcon sistemin imunitar, kështu pra sistemin e mbrojtjes kundër reaksioneve alergjike.

2.Përmirëson tretjen. Mjalti i papërpunuar përmban enzima të natyrshme që ndihmojnë tretjen e ushqimit shumë më lehtë, duke forcuar sistemin e tretjes dhe luftën ndaj sëmundjeve të sistemit të tretjes.

3.Ndihmon lehtësimin e kollës. Mjalti i papërpunuar posedon komponime anti-bakterialë dhe anti-inflamatorë që mund të qetësojnë infeksione të rrugëve të sipërme respiratore.

4.Zbut lëkurën. Në sajë të përbërësve antibakterial, antifungal, antiseptik dhe locone ose krem të lëkurës që përmbajnë mjaltë të papërpunuar, mund të ndihmojnë në lehtësimin e acarimit të lëkurës, duke e hidratuar atë dhe duke shëruar plagët dhe ofruar një pamje më rinore.

5.Përmirëson funksionin e trurit. Konsumoni mjaltë para gjumit mund të ndihmojë në uljen e stresit dhe për të prodhuar hormonet e më shumë melatonin, e cila ndihmon që ju të merrni për të fjetur, si edhe si një hormon i rëndësishëm i funksionit mendor. Mjaltë të papërpunuara është një shtojcë e fuqishme që mund të përmirësojë funksionin e trurit, si dhe sigurimin e lehtësim nga stresi dhe për të përmirësuar kujtesën.