Komunitet2018-05-25T11:41:44+02:00

Si t’i shijoni me të vërtetë pushimet këtë verë, duke shkëputur prizën nga puna…

Më së fundi, pushimet erdhën. Dhe këtë vit, janë më të çmuara se kurrë. Pas muajve në izolim, muajve me frikë dhe me paqartësi të rënda, t’ia dilni të shkëputeni për disa ditë, mund të jetë e rëndësishme, jetike. Kështu shprehet Roberto D’Incau, ‘head hunter’ i njohur dhe autor i disa librave. “Duhet një shkëputje ...

Jemi më shtatshkurtrit e Europës, nuk i kapim dot me gjatësi vendet e rajonit

Meshkujt shqiptarë janë ndër më të shkurtrit në Europë, me gjatësi mesatare prej 1.74 m. Të dhënat janë publikuar nga portali www.averageheight.co, i cili ka mbledhur të dhënat për gjatësinë mesatare të popujve të ndryshëm në të gjithë botën. Ndër 34 vende të Europës, Shqipëria renditet në vendin e 31-të për nga gjatësia, duke kaluar vetëm ...

Shqipëria duhet të bëjë inventarin e mjekëve dhe infermierëve

Organizata Botërore e Shëndetësisë vlerëson se Shqipëria nuk ka ende një strategji të burimeve njerëzore të nevojshme për sistemin shëndetësor, pasi nuk ka analiza që zbulojnë dobësitë në këtë drejtim. Rekomandimi u dha në një studim të fundit për Shqipërinë, i cili synon përmirësimin e shëndetit të adoleshentëve dhe fëmijëve. Strategjia Kombëtare e Shëndetësisë Shqiptare ...

Jeta Jonë

1304, 2020

Bllokimi është eksperimenti më i madh psikologjik në botë – dhe ne do të paguajmë çmimin

13 Prill, 2020 17:17|Jeta Jonë, Komunitet|

Në mesin e viteve 1990, Franca ishte një nga vendet e para në botë që adoptoi një qasje revolucionare për pasojat e sulmeve terroriste dhe katastrofave. Përveç shtimit të spitaleve ...

Shiko më shumë artikuj

Çështje

1308, 2020

Jemi më shtatshkurtrit e Europës, nuk i kapim dot me gjatësi vendet e rajonit

13 Gusht, 2020 12:32|Çështje, Komunitet|

Meshkujt shqiptarë janë ndër më të shkurtrit në Europë, me gjatësi mesatare prej 1.74 m. Të dhënat janë publikuar nga portali www.averageheight.co, i cili ka mbledhur të dhënat për ...

Shiko më shumë artikuj

Traditë

Si t’i bëjmë gjërat

3107, 2020

Përhapja e hershme e koronavirusit erdhi nga 3 vende, zbulon analiza

31 Korrik, 2020 15:00|Çështje, Si t'i bëjmë gjërat|

Përhapja më e hershme globale e koronavirusit erdhi nga udhëtimet që përfshijnë kryesisht tre vende: Kinën, Italinë dhe Iranin. Tre të katërtat e rasteve të raportuara jashtë Kinës ...

Shiko më shumë artikuj

Më të fundit