Përreth2018-05-25T11:44:30+02:00

Sa dëme ka shkaktuar Covid-19 në qytetet e mëdha perëndimore?

Deri vonë, qytetet e mëdha të botës ishin të pandalshme. Çdo vit, qytete si Nju Jorku, Londra dhe Parisi pasuroheshin dhe populloheshin gjithnjë e më tepër. Që nga fillimi i shekullit, këto metropole kanë kapërcyer rënie drastike të dotcom, një krizë financiare, sulme terroriste dhe populizëm politik, pjesërisht të shkaktuar nga mëria për pasurinë dhe ...

Thellimi i krizës globale të punësimit, 400 mln vende të humbura në tremujorin e dytë

Perspektiva për tregun global të punës në gjysmën e dytë të vitit 2020 është “shumë e pasigurt” dhe parashikimi i rikuperimit nuk do të jetë i mjaftueshëm që punësimi të kthehet në nivelet parapandemike këtë vit, tha Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO). Në raportin e saj të fundit, agjensia e Kombeve të Bashkuara tha se ...

Kroacia vendos karantinë 14-ditore për katër vende nga Ballkani, përfshihet edhe Kosova

Kroacia ka vendosur përsëri karantinë për vizitorët nga katër fqinjët e saj nga Ballkani pas një vale të dytë të koronavirusit në rajon. Udhëtarët nga Bosnja, Serbia, Kosova dhe Maqedonia e Veriut do të duhet të izolohen për 14 ditë pas mbërritjes në Kroaci. Ndërsa udhëtarët e tranzitit do të përjashtohen, tha ministri i Brendshëm ...

Gjeopolitikë

Rajoni

Shiko më shumë artikuj

BE

2506, 2020

Kroacia vendos karantinë 14-ditore për katër vende nga Ballkani, përfshihet edhe Kosova

25 Qershor, 2020 14:14|BE, Rajoni|

Kroacia ka vendosur përsëri karantinë për vizitorët nga katër fqinjët e saj nga Ballkani pas një vale të dytë të koronavirusit në rajon. Udhëtarët nga Bosnja, Serbia, Kosova dhe Ma ...

Shiko më shumë artikuj

Bota

506, 2020

Vdekshmëria nga Covid 19, më e ulëta nga katër pandemitë më të mëdha të shekullit

5 Qershor, 2020 10:00|Bota, Përreth|

Pandemia Covid-19 e ka ndikuar negativisht ekonominë globale më shumë se çdo njëra nga pandemitë e 100 viteve të fundit edhe pse shkallën e vdekshmërisë për banorë e ka më të ulëtë ...

Shiko më shumë artikuj

Më të fundit