Jetë2018-05-25T11:42:27+02:00

Si do të ndikojë klima në ndryshimin e bujqësisë? Gjetjet e prodhuesve të verës

Vera, e cila është ndër më të ndjeshmet dhe më të nuancuarat e produkteve bujqësore, demonstron sesi ndryshimi i klimës po transformon traditat dhe praktikat që mund të jenë vendosur me shekuj. Rreth botës së verës, prodhuesit e zgjuar kanë soditur dhe eksperimentuar me përshtatje, jo vetëm për verat më të nxehta, por edhe për ...

Studimi i fundit/ Nutricionistët gjejnë ‘sekretin’ e shëndetit optimal

Të gjithë e dinë rutinën tradicionale të të ngrënit të shëndetshëm: pesë fruta dhe perime në ditë, shumë vitamina, një ekuilibër të proteinave, karbohidrateve dhe yndyrnave. Problemi është, se një hulumtim i ri ka gjetur se ato rregulla tregojnë vetëm gjysmën e figurës. Në fakt, ndjekja e tyre vetëm nuk do të çojë në shëndet ...

Pse gratë nuk kërkojnë rritje page…?

Më shumë se një e katërta e grave kurrë nuk kanë kërkuar ngritje page, sipas një studimi. Një sondazh prej 2,000 personash për ‘Javën e Mirë të Parave’ ⁠— një fushatë për të rritur ndërgjegjësimin e financave etike dhe të qëndrueshme ⁠— zbuloi se 27% e grave kurrë nuk kanë shkelur temën e rritjes së ...

Udhëtime

404, 2018

11 destinacionet europiane më të mira për ata që udhëtojnë vetëm

4 Prill, 2018 12:54|Jetë, Udhëtime|

Të udhëtosh vetëm mund të jetë një përvojë e mrekullueshme, veçanërisht në vende të pasura me kulturë, atraksione dhe shumë peizazhe që do t’jua mbushin gjithë ditën. Për t’ju ndih ...

Shiko më shumë artikuj

Vende

Shiko më shumë artikuj

Ushqim

1410, 2019

Studimi i fundit/ Nutricionistët gjejnë ‘sekretin’ e shëndetit optimal

14 Tetor, 2019 11:39|Jetë, Ushqim|

Të gjithë e dinë rutinën tradicionale të të ngrënit të shëndetshëm: pesë fruta dhe perime në ditë, shumë vitamina, një ekuilibër të proteinave, karbohidrateve dhe yndyrnave. Probl ...

Shiko më shumë artikuj

Stil & Design

209, 2019

Obsesioni ynë për të gjetur lumturinë mund të na bëjë të mjerueshëm

2 Shtator, 2019 12:24|Jetë, Stil & Design|

Redaktorja e bukurisë, kontribues i British Vogue, Funmi Fetto eksploron pse ne luftojmë të shkëputemi në një shoqëri dhe çfarë mund të bëjmë për të filluar jetesën tonë më të mirë ...

Shiko më shumë artikuj

Më të fundit